آشنایی با انواع بلیط هواپیما

تفاوت بلیط های هواپیما در چیست؟

آشنایی با انواع بلیط هواپیما- مجله ی هتل متل

امروزه که خرید بلیط هواپیما به صورت آنلاین انجام می‌شود، امکان تهیه ی بلیط بسیار ساده و گسترده است و همین امر برای بعضی از افراد که اطلاعات کافی نسبت به نوع بلیط‌ها ندارند، ممکن است به یک چالش تبدیل شود. این در حالی است که هنگام خرید بلیط، عبارات و واژه‌های مختلفی را در کنار بلیط‌ها می‌بینیم که نوع آنها را مشخص می‌کند. آشنایی با انواع بلیط هواپیما ما را در یافتن پاسخ این پرسش که کدام نوع بلیط هواپیما را بخریم؟، کمک می‌کند.

 انواع بلیط هواپیما را بهتر بشناسیم

کلاس پروازی و انواع بلیط نظیر پرواز چارتری، پرواز سیستمی، بلیط اکونومی و… در خرید بلیط شما تاثیر می‌گذارند. هر یک از این اصطلاحات باعث می‌شوند که قیمت بلیط هواپیمای شما تغییر کند. این مسئله هم به کلاس پروازی که به جای نشستن شما و البته خدمات هواپیما مرتبط است باز می‎گردد و هم به نوع بلیط از منظر شیوه‌ی فروش بلیط نظیر سیستمی و چارتری و…

نوشته های مشابه

انواع کلاس پروازی

برای آشنایی با انواع بلیط هواپیما  خوب است ابتدا در مورد  کمی در مورد  انواع کلاس های پروازی ، بدانیم.

با توجه به قوانین سازمان حمل و نقل بین المللی هوایی (یاتا) صندلی های هواپیما دارای رده بندی (کلاس بندی) پروازی مختلفی هستند که مسافران می توانند بلیط هواپیمای خود را با مشخص کردن کلاس پروازی دلخواه تهیه کنند. قابل ذکر است که قیمت بلیط هواپیما برای انواع کلاس پروازی متفاوت است.

کلاس‌ها به چهار دسته‌ی فرست کلاس (First Class)، بیزنس کلاس (Business Class)، پرمیوم اکونومی (Premium Economy) و اکونومی (Economy) تقسیم می‌شوند. فرست کلاس یک بلیط لاکچری با تخت خواب تلفن اختصاصی، اینترنت و حتی حمام بوده و مخصوص افراد  خاص است. بیزینس کلاس امکانات رفاهی کاملی دارد و از فرست کلاس ارزان‌تر است. دو گزینه‌ی دیگر یعنی پرمیوم اکونومی و اکونومی ارزان‌تر و مخصوص افراد معمولی است.

درجه یک: فرست کلاس : First Class یا F

آشنایی با انواع بلیط هواپیما

فرست کلاس گرانترین صندلی های یک پرواز را دارد و قیمت آن از دیگر کلاس های پروازی بیشتر است. صندلی فرست کلاس تک نفره، مبله، اتاقک مانند و خصوصی است. امکانات رفاهی فرست کلاس متفاوت است و شامل تلویزیون خصوصی با ریموت کنترل، لپ تاپ، سرویس اینترنت ماهواره ای، صندلی های اتوماتیک با قابلیت تنظیم زیر پا، پشت و پشتی سر به حالت یک بالش انعطاف پذیر و سرویس بهداشتی جداگانه است.

در این کلاس پروازی غذای گرم سرو می شود و انتخاب نوع غذا با مسافر و از روی منوی غذایی است. در واقع سرویس کترینگ این کلاس پروازی متفاوت است و همچنین از کیفیت بالاتری نیز برخوردار است. از نظر پذیرایی نیز مهمانداران این کلاس پروازی با تجربه تر و توجه خاصی به مسافران دارند

درجه تجاری : کلاس تجاری – business class یا C

کلاس تجاری دومین کلاس تجار است که بعد از فرست کلاس قرار گرفته است. صندلی این کلاس پروازی در دو ردیف جدا هستند و به طور معمول، در جلوی کلاس اکونومی و با فاصله‌ بیشتری از هم قرار دارند. صندلی های بیزنس کلاس مبله هستند و اگرچه نسبت به فرست کلاس از درجه پایین تری برخوردار هستند ولی راحت و اتوماتیک و جادار هستند. امکانات کنترل صوتی و تصویری در کابین این کلاس ها به صورت همگانی وجود دارد.

در کلاس تجاری سرو غذاهای گرم و دارای کترینگ متفاوت و کامل است، اما در درجه ای پایین تر از فرست کلاس است. امکانات رفاهی مانند کانتر مستقل و حمل و نقل مجزا از ترمینال تا هواپیما و بالعکس در این کلاس پروازی وجود دارد. در کلاس تجاری مهماندارها رسیدگی بیشتری دارند و کلاس کابین از سایر مسافرین مجزاست. قیمت بلیط بیزنس کلاس نسبت به فرست کلاس پایین تر اما نسبت به اکونومی بالاتر است.

درجه اقتصادی: کلاس اکونومی – economy class یا Y

کلاس اکونومی آخرین کلاس پروازی است که در ایران رواج دارد و مشتریان آن مسافران عادی هستند. کلاسی اکونومی در یک پرواز بیشتر صندلی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد؛ قیمت بلیط آن پایین ترین نرخ بلیط هواپیما را دارد و صندلی های کلاس اقتصادی در ردیف های کنار هم قرار دارند. امکاناتی که برای مسافران این نوع پرواز در نظر گرفته می‌شود، معمولاً از تعداد محدودی روزنامه، مجله‌ تبلیغاتی و کارت راهنمای پرواز فراتر نمی‌رود.

در بعضی هواپیماها برای صندلی‌های کلاس اکونومی مانیتور و هدفون هم تعبیه شده است که مسافران در تغییر برنامه‌‌های آن حق انتخاب زیادی ندارند؛ اما در بیشتر هواپیماها، برای تمام مسافران بخش اکونومی یک مانیتور بزرگ وجود دارد که برنامه‌ مشخصی پخش می‌کند. سایر امکانات و تفریحات برای مسافران در کلاس اکونومی، به خط پروازی و البته مدل هواپیما بستگی دارد.

  تفاوت کلاس پروازی پرمیوم اکونومی با کلاس اکونومی

آشنایی با انواع بلیط هواپیما

کلاس پروازی پرمیوم اکونومی  نیز با کلاس اکونومی تفاوت هایی دارد که بهتر است پس آگاهی از آنها برای انتخاب کلاس پروازی اقدام کنید.

این تفاوت ها به شرح زیر است:

الف) فضای پای راحت­تر و بیشتر؛ یکی از مهم­ترین نکات برای داشتن پروازی راحت ­تر، داشتن فضای پای بیشتر است؛ زیرا شما  می توانید به‌راحتی بنشینید، بخوابید و یا پاهای خود را حرکت دهید.

ب) صندلی­‌های عریض­تر؛ عرض صندلی‌­ها در کلاس پرمیوم اکونومی بین 5 تا 7 سانتی­متر از سایر صندلی­ها بیشتر است، بنابراین محل نشستن شما راحت‌تر بوده، می­توانید به‌سادگی روی صندلی­های خود بخوابید و استراحت کنید.

ج) فاصله‌­ی بیشتر صندلی­‌های روبروی هم؛ در پرمیوم اکونومی فاصله بین پشتی صندلی شما و پشتی صندلی‌های جلویی، 96 سانتی­متر است که در مقایسه با پروازهای اکونومی که این فاصله در حدود 6 الی 7 سانتی­متر هست، فضای راحت­تری در اختیار مسافر قرار می­دهد.

د) صفحات اسکرین بزرگ‌تر هستند؛ در این صورت از تماشای برنامه­ ها حین پرواز لذت بیشتری خواهید برد.

ه) مقدار و تنوع غذایی بیشتر؛ در این کلاس پرواز، غذاهایی باکیفیت بیشتر دریافت خواهید کرد. علاوه ­بر ­این مقدار وعده­ی غذایی ارائه‌شده به هر مشتری نیز بیشتر است.

همان طور که گفتعه شد مزیت­‌های گفته‌شده برای کلاس پرمیوم اکونومی، در مقایسه با کلاس­های اکونومی بیان‌شده است و این ویژگی­ها اصلاً قابل قیاس با بیزینس کلاس نیستند.

بلیط چارتری چیست؟

مطمئنا اصطلاح بلیط چارتری را شنیده‌اند و احتمالا فکر می‎کنند که بلیط ارزان‌تری نسبت به سایر انواع بلیط‌هاست. اما این موضوع همیشه صادق نیست این بلیط‎ ها، مدام تغییر قیمت دارند و در اکثر اوقات از سایر بلیط‌ها ارزان‌تر هستند اما این موضوع دائمی نیست.

در واقع بلیط چارتر نوعی پیشنهاد تخفیف از جانب آژانس‌های هواپیمایی است. این آژانس‌های مسافرتی گاهی همه و گاهی برخی از صندلی‌های یک هواپیما را پیش‌خرید کرده و خودشان آنها را با قیمتی که خود تعیین کرده‌اند، به فروش می‌رسانند. این بلیط‌ها در فصل‌های کم مسافر و خلوت، ارزان‌تر به فروش می‌رسد.

اگر بلیط چارتری را در لحظات آخر بخرید شاید حتی قیمت آن ارزان‎تر هم باشد. اما در فصل‌های شلوغ و پرمسافر، ممکن است قیمت بلیط‌های چارتری از بلیط‌های معمولی هم گران‌تر باشد زیرا قیمت بلیط چارتر با میزان تقاضای مسافر تغییر می‎کند و تقاضای زیاد، قیمت را بالاتر می‌برد.

بلیط سیستمی چیست؟

بلیط هواپیما ی سیستمی بر خلاف بلیط‌های چارتری، قیمت یکسانی دارد؛ قیمتی که خود شرکت هوایی آن را تعیین کرده است. اگر شما از طریق یک وبسایت برای خرید بلیط‌ سیستمی اقدام کنید، می‌توانید مطمئن باشید که در همه‌ی سایت‌های دیگر این بلیط به همان قیمت به فروش می‌رسد. تنها کافی است که هنگام خرید به نوع بلیط که در کنار زمان و ساعت و سایر مشخصات نوشته شده است، دقت کنید.

 تفاوت بلیط سیستمی و چارتری

آشنایی با انواع بلیط هواپیما

بلیط چارتری و سیستمی با هم تفاوت‌هایی دارند. بلیط‌های چارتری بر خلاف انواع سیستمی، غیرقابل استرداد هستند و قیمت بلیط برای همه‌ی افراد و همه‌ی سنین یکسان است. در حالی که بلیط‌های سیستمی را می‌توان حتی تا یک ساعت قبل از پرواز مسترد کرد و بخشی از هزینه‌ی بلیط را دریافت نمود.

علاوه بر این، خرید بلیط‌های سیستمی برای نوزادان، کودکان و افراد بزرگسال قیمت‌های متفاوتی دارد در صورتی که برای خرید بلیط چارتر در همه‌ی سنین باید یک بهای ثابت را پرداخت کرد. بنابراین اگر با کودکان خردسال خود سفر می‎کنید، بلیط سیستمی بخرید.

در نظر داشته باشید قوانین کنسلی کاملا برعکس بلیط لحظه آخری است. هر چقدر زمان کنسلی بلیط شما به پرواز نزدیک‌تر باشد، جریمه‌ی بیشتری به بلیط تعلق می‌گیرد و مبلغ کمتری به شما بازپس داده می‎شود. البته در نظر داشته باشید که قوانین کنسلی در پروازها و شرکت‎های هواپیمایی مختلف متفاوت است، در نتیجه اگر احتمال می‌دهید که به هر دلیلی ناگزیر به کنسل پرواز خود خواهید شد، از قوانین کنسلی ایرلاین مربوطه مطلع شوید.

بلیط‌ لحظه آخری چیست؟

پس از آشنایی با انواع بلیط هواپیما بد نیست به بلیط های لحظه آخری نیز اشاره ایی بکنیم.

معمولا هنگامی که به ساعات پرواز نزدیک می‌شویم، بلیط‌ها با بهای کمتری به فروش می‎رسد. این بلیط‌ها که به بلیط لحظه آخری معروف هستند، برای کسانی که نگران از دست دادن پرواز خود نیستند، مناسب به نظر می‌رسند چون خرید چنین بلیط‌هایی ریسک این را دارد که برای پرواز مورد نظرتان، بلیط پیدا نکنید.

با اینهمه بلیط‌های لحظه آخری، بسیار ارزان‌تر از سایر بلیط‌ها هستند. این‌ها معمولا از نوع بلیط‎های سیستمی بوده ولی چون احتمال پر نشدن هواپیما وجود دارد، در ۲۴ ساعت آخر با قیمت بسیار پایین‌تر به فروش می‌رسند و چیزی شبیه به حراج آخر فصل هستند.

چه زمانی می توانیم بلیط ارزان تر بخریم؟

در پاسخ به این پرسش باید گفت همان لحظه‌ای که تصمیم به سفر گرفتید، بلیط خود را بخرید.

زیرا هر چه زودتر اقدام به این کار بکنید، قیمت بلیط مناسب‌تر خواهد بود.

هر چه زمان خرید بلیط به پرواز شما نزدیک‎تر شود، احتمال بالا رفتن قیمت بلیط بیشتر می‌شود زیرا در این صورت ممکن است هواپیما پر شده و دیگر جایی برای مسافران نباشد.

به خاطر داشته باشید اولین روزهایی که یک آژانس هوایی شروع به فروش بلیط برای یک پرواز می‎کند، که معمولا سه ماه قبل از پرواز است، قیمت آن در حداقل مقدار ممکن است. پس از آن به تدریج قیمت بلیط بیشتر می‌شود و این روند تا ۲۴ ساعت مانده به پرواز ادامه می‎یابد. در این هنگام فروش بلیط لحظه آخری انجام می‌شود که دوباره بهای بلیط رو به کاهش می‌گذارد.

در این مقاله شا را با انواع بلیط هواپیما آشنا کردیم .اگر قصد تهیه بلیط هواپیما را دارید به شما پیشنهاد میکنیم برای داشتن سفر ارزان با مراجعه به وب سایت https://hotelmotel.ir  بلیط هواپیما را با مناسب ترین قیمت تهیه کنید

دکمه بازگشت به بالا