ممنوعات فرودگاه امام خمینی
کالاهای ممنوع فرودگاه امام خمینی تهران چیست؟
فرودگاه بین المللی امام خمینی تهران امروزه میزبان پروازهای خارجی است و اغلب مسافرانی که قصد سفر به کشورهای خارجی را دارند و یا می خواهند از کشوری دیگر به ایران بیایند باید از این فرودگاه استفاده نمایند. در مقاله ی «ممنوعات فرودگاه امام خمینی » قوانین گمرکی این مکان را بررسی خواهم کرد تا اگر قصد سفر دارید، راهنمای شما باشد.
قوانین فرودگاهی
در ابتدا باید بدانید که هر فرودگاهی قوانین خاص خود را دارد اما برخی از قانون ها نیز بین تمامی فرودگاه ها مشترک هستند. در اینجا مروری می کنم بر قوانین کلی فرودگاه ها:
- حمل مایعات بیش از ۱۰۰ میلی لیتر ممنوع است.
- بدون پاسپورت امکان سفر خارجی وجود ندارد.
- برای عبور از دستگاه مادون قرمز کمربند، ساعت و جواهرات خود را جدا کرده و تحویل بدهید.
- صندل نپوشید.
- با ماموران فرودگاه بدرفتاری نکنید.
- درباره مواردی که امنیت عمومی را مختل می کنند، مانند بمب شوخی نکنید.
- توجه داشته باشید که موارد بالا برگرفته از قوانین مشترک ۱۰ فرودگاه مهم در جهان است و لزوما شامل تمامی فرودگاه های جهان نمی شود
کالاهای ممنوعه در فرودگاه امام خمینی تهران
در این قست از مقاله ی «ممنوعات فرودگاه امام خمینی» موارد ممنوعه در این فرودگاه را بررسی می کنیم.
- مسافران می توانند فرش و گلیم تا ۲۰ متر را همراه خود ببرند. مهم نیست که چند فرش همراه داشته باشید، مهم این است که مجموع متراژ آنها بیش از ۲۰ متر نباشد.
- خروج فرش های کهن که ارزش ملی هستند، ممنوع می باشد.
- فقط خروج ۱۲۵ گرم خاویار امکان پذیر است و خاویار باید حتما پلمپ شده و با قبض خرید از شیلات باشد، در غیر این صورت ممنوع است.
- هر کس می تواند ۱۰ کیلو خشکبار همراه داشته باشد.
- مسافران عتبات عالیات نمی توانند خشکبار ببرند.
- زعفران تا ۱۰۰ گرم مجاز است.
- حیوان خانگی در صورتی که از سازمان دامپزشکی مجوز داشته باشد می تواند از کشور خارج شود.
- همراه داشتن هرگونه سلاح ممنوع است.
- داروهای ممنوع در فرودگاه امام خمینی:
داروهایی که در ادامه ذکر می کنیم وجودشان در فرودگاه امام خمینی ممنوع است. لازم است ذکر کنم که داشتن آنها در اغلب کشورهای آسیای شرقی جریمه سنگین مانند زندان دارد و در فرودگاه امام خمینی نیز شامل جریمه نقدی سنگین می باشند.
داروهای ممنوعه عبارت اند از: استامینوفن کدئین، کلداکس، تی دول ١٠٠، کلرودیازپوکساید، بنسکال، رای دول ١٠٠، سوداکلد، کلداستاپ، کلونازپام، دیفن اکسیلات، سودافد و افرین
اشیای عتیقه غیر مجاز در فرودگاه امام خمینی
قاعدتا خروج اشیای فرهنگی و عتیقه ملی از ایران نیز ممنوع است و اگر در فرودگاه آنها را همراه داشته باشید، مجرم خواهید بود. کالاهای عتیقه شامل مواردی چون نسخ خطی، آثار فرهنگی، اوراق، سکه و نسخ صوتی که مجوز ارشاد ندارند ، می شوند.
توجه داشته باشید که اگر اجناس جزو اموال شما هستند با طی کردن مراحل قانونی می توانید آنها را خارج کنید. همچنین از یاد نبرید که کالاهایی مثل قرآن بدون مهر مجوز سازمان نظارت بر چاپ و نشر قرآن، اصل نسخ چاپ سنگی و خطی قدیمی، فیلم های سینمایی ۳۵ میلی متری، آثاری که جزو میراث فرهنگی ایران هستند نیز بخشی از قوانین کالاهای عتیقه محسوب می شوند.
قوانین خروجی طلا و ارز در فرودگاه امام خمینی
از کالاهایی که باعث چالشهایی زیاد در فرودگاه های بین المللی می شود، ارز و طلا و نقره هستند که قوانینشان به این صورت است:
- خروج بیش از ۵ هزار یورو (یا معادل آن با هر ارز دیگر) مجاز نیست.
- خروج جواهرات شخصی مسافر تا ۱۵۰ گرم مشکلی ندارد.
- اشیای نقره تا وزن ۳ کیلوگرم مجاز هستند. سنگهای گرانبها هم تا ۱ قیراط .
ورود این کالاها به ایران ممنوع است
تا اینجا کالاهایی را بیان کردیم که خروجشان از ایران ممنوع بود اما اجناسی هم وجود دارند که مسافران اجازه ورود آنها را به فرودگاه امام خمینی و ایران ندارند.
مسافران می توانند تا ۸۰ دلار به صورت سالانه را با خود همراه بیاورند و باقی ارزهای اضافی شامل حق گمرک می شود (دو برابر سود بازرگانی). ارزش اشیا (اگر جنبه تجاری نداشته باشند) از پرداخت حقوق گمرکی معاف هستند. ورود ارز و اوراق بهادار نیز ۱۰ هزار دلار (یا معادل سایر ارزها) مجاز است. برای ورود ارز اضافی باید در وبسایت cdf.irica.ir اطلاع داده شود تا توسط مبارزه با قاچاق کالا و پولشویی بر آن نظارت شود.
ورود زیورآلات و طلا نیز تا ۱۵۰ گرم مجاز است و اگر وزن آنها بیش از این مقدار باشد، مسافر باید از قبل از بانک مرکزی اجازه نامه کسب کرده باشد.
خروج سیگار و تنباکو
اگر برای مصرف شخصی می خواهید سیگار یا تنباکو از کشور خارج کنید، میزان مجاز خروج سیگار ۲۰۰ نخ سیگار معمولی یا ۵۰ عدد سیگار برگ است. در رابطه با تنباکو هم می توانید ۲۵۰ گرم همراه داشته باشید و بیش از آن مجاز نیست.
کالاهای مطلقا ممنوع به ایران
برخی از اجناس ورودشان به ایران از هر طریقی ممنوع است که یکی از راه های آن عبور از فرودگاه امام خمینی است. به این معنا که مسافری که قصد ورود به ایران را دارد، در هر صورتی اگر این اجناس را همراه داشته باشد مجرم به شمار می آید:
وسایل قمار، مشروبات الکلی، نشریات مخالف با شئونات اسلامی (عکس، فیلم و…)، اسلحه سرد یا گرم و مواد محترقه، هر کالایی که مخالف مذهب اسلام و عفت عمومی باشد، تمامی کالاهایی که در جدول گمرک غیر مجاز شناخته شده اند.
قانون ورود کالا به ایران
بر اساس قوانین گمرکی و قوانین فرودگاه بین المللی امام خمینی باید به موارد زیر دقت کنید:
- دارو فقط برای استفاده شخصی و مجوزدار وزارت بهداشت ممکن است.
- برای ورود گیاهان (نهال، بذر و…) باید از قرنطینه نباتی مجوز داشته باشید.
- ورود پرنده زینتی به کشور ایران (فعلا) ممنوع است.
- کالاهای مربوط به مخابرات مانند بی سیم باید دارای مجوز وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باشند.
کالاهای مجاز مهاجران ایران
ایرانیانی که اقامت کشورهای دیگر را دارند، می تواند لوازم منزل و اشیای شخصی خود را همراه ببرند که این موارد شامل قوانینی جدا از آنچه تاکنون ذکر کردم، می شود، توجه داشته باشید که اشیای مطلقا ممنوع همواره ممنوع هستند.
- مسافر در ۵ سال گذشته از چنین معافیتی استفاده نکرده باشد.
- کالاها از یک ماه قبل تا ۹ ماه بعد از سفر مسافر به گمرک برسند.
- لوازم با شئونات اسلامی هماهنگی داشته و جنبه تجاری نداشته باشند.
- کارمندان دولت که برای ماموریت به خارج از کشور می روند شامل این توضیحات نمی شوند.
*منظور از کالای مهاجران چیست؟ لوازم منزل و هرچیزی که مورد استفاده شخصی مسافر قرار می گیرد و اشیایی مثل اتومبیل و موتورسیکلت و قایق و کشتی جزو این اجناس نیستند.
مجازات کالاهای ممنوعه فرودگاه امام خمینی
در این قسمت از مقاله ی« ممنوعات فرودگاه امام خمینی » به مجازات مربوط به ورود و خروج این نوع کالاها می پردازیم.
بی شک اگر کالاهایی که ممنوع شده را همراه داشته باشید، مشمول قوانین مبارزه با قاچاق کالا می شوید.
- مهم نیست مسافری که از ایران خارج می شود، ایرانی باشد یا خارجی در هرصورت قوانین فرودگاهی شامل وی خواهد شد.
- کالاهای شخصی هم به اجناس نو و هم دست دوم گفته می شود اما نباید جنبه تجاری داشته باشند.
- تمامی کالاهای خود را به گمرک اظهار کنید و از پنهان کردن یا جاسازی آنها جدا خودداری نمایید.
- زمانیکه کالایی را از کشور خارج کنید و بعدا دوباره آن را وارد کشور کنید، اگر گمرک آن را در خروج اول ثبت کرده باشد، مسافر شامل هزینه ورودی آن نمی شود.
- اتباع خارجی که در ایران کار و تحصیل می کنند، می توانند هنگام پایان تحصیل و کار خود تمامی داراییشان را با خود ببرند.
در مقاله ی « ممنوعات فرودگاه امام خمینی» با لیستی از کالاهای ممنوع الورورد و ممنوع الخروج آشنا شدیم. اگر قصد سفر دارید و می خواهید سفر ارزانی داشته باشید به وب سایت هتل متل مراجعه کنید. در هتل متل شما می توانید با مقایسه ی قیمت بلیط ها و هتل ها، بهترین بلیط هواپیما را بخرید و مقرون به صرفه ترین رزو هتل را انجام دهید.