بوم گردی چیست؟

مزایای بوم گردی و تفاوت آن با طبیعت گردی

 بوم گردی چیست؟ -مجله  هتل متل

 بوم گردی چیست؟ سبکی از سفر  که در آن سعی می شود تا علاوه بر حفظ محیط زیست، سطح درآمد جامعه محلی نیز افزایش یابد.

 در اکوتوریسم یا بوم گردی ما به دنبال این هستیم که تمامی قوانین مرتبط با ظرفیت تحمل فیزیکی، اجتماعی وفرهنگی محیط رعایت شود و در عین حال سطح زندگی مردمی که در مناطق بکر گردشگری زندگی می کنند نیز بهبود یابد.

نوشته های مشابه

 تفاوت بوم گردی و طبیعت گردی چیست؟

مهم ترین تفاوت طبیعت گردی و اکوتوریسم  یا  بوم گردی در آن است که ؛ طبیعت گردی صرفا به روی سفر به مکان های دیدنی  به جهت لذت بردن از زیبایی های طبیعت تاکید دارد .اما در بوم گردی  حفظ محیط زیست و احترام به فرهنگ وآداب و رسوم مردم محلی ، بسیار مهم تر از دیدن و لذت بردن از زیبایی های طبیعت است.

 

بوم گردی در ایران

با توجه به تنوع اقلیم و فرهنگ ، کشور ایران پتانسیل بالایی برای بوم گردی دارد.

امروزه در ایران در علاوه بر استان های اصفهان و شیراز و یزد، در شمال کشور و استان های کویری نیز انواع و اقسام اقامتگاه های بوم گردی با قیمت ها و خدمات متفاوت ، آ ماده ی خدمت رسانی به مسافران و گردشگران هستند.

خوشبختانه در سال های اخیر در زمینه ی توسعه ی بوم گردی در ایران فعالیت های زیاد از جانب ارگان های دولتی وبومیان محلی صورت گرفته است.

برخی اقامتگاه های بوم گردی در ایران

 

  • اکو کمپ عشایری«دورنا»

کمپ عشایری «دورنا» در مشگین شهر یکی از بهترین اقامتگاه‌ های بوم گردی ایران از نظر بسیاری از مسافران ایرانی و خارجی است. عبور از شهرنشینی و گذراندن لحظاتی از عمر خود با چنین سبک زندگی قطعا برای هر کسی جذاب است. غذاهای محلی، نزدیکی به آب گرم قینرجه، اسب سواری، اسکی و پرواز با پاراگلایدر، نزدیکی به آبشار گورگور و… از جمله اتفاقات هیجان انگیز در این  کمپ است.

durna ecocamp meshginshahr 004

  • «گیله‌ بوم»

اقامتگاهی در روستای قاسم آباد سفلی در شهرستان رودسر استان گیلان. خانه ایی روستایی با مساحت 1500 متر مربع در دو طبقه و در میان باغ های پرتقال؛ که ظرفیت پذیرایی از  بیست نفر را دارد.

از ویژگی های این اقامتگاه  می توان به استفاده از انواع غذاهای شمالی و گوش فرا دادن به موسیقی قاسم آبادی اشاره کرد.

هم چنین با پانزده دقیقه پیاده روی می توانید به جنگل های دالخانی برسید و با بیست دقیقه پیاده روی در کنار ساحل قدم بزنید.

بوم گردی چیست؟

  • خانه نقلی

این اقامتگاه بوم‌گردی باصفا؛ یک خانه قاجاری ۱۵۰ ساله است که تمام شکوه و ویژگی‌های معماری خانه‌های کویری از حیاط اندرونی و بیرونی گرفته تا سرداب و دالان و حوض بادگیر را یکجا به مهمانان نشان می‌دهد. در«خانه نقلی » که کوچک‌ترین خانه تاریخی ثبت شده در ایران است فقط غذای محلی سرو می‌شود آن هم در ظروف سفالی، مهمانانی که عاشق تجربه‌های جدید هستند می‌توانند در پختن نان و غذاهای محلی همراه میزبان شوند، اتاق‌ها ساده است و دنج، اگر بخواهید تابستان‌ها می‌توانید بالای پشت بام و زیر سقف آسمان پر ستاره کویر بخوابید.

 بهترین مکان های دیدنی جهان از نظر اکوتوریسم

 مسلما بوم گردی فقط مختص ایران نیست و در مناطقی مانند : کاستاریکا، نوروژ، قطب جنوب، ایسلند، جنگل های آمازون در برزیل و پرو، آلاسکا، کنیا ، پالائو و جزایر گالاپاگوس نیز مناطق دیدینی بی نظیری برای  بوم گردی وجود دارد.

موقعیت مکانی و مقررات دقیق زیست محیطی نروژ با داشتن کوه‌های برف گیر، آبشار و آب‌های زلال، به حفظ زیبایی بکر این منطقه کمک کرده است.

بازدیدکنندگان می‌توانند در کوه‌های ناهموار پیاده‌روی کنند، در این فضای دلپذیر دوچرخه سواری کنند و یا با قایق‌های دیدنی از میان دیدنی‌های زیبا عبور کنند. طیف گسترده‌ای از حیوانات وحشی از جمله عقاب‌ها، خوک‌های دریایی و پرندگان دریایی در  در این  محل زندگی می‌کنند. در کنار جاذبه‌های طبیعی منطقه، بسیاری از دهکده‌های کوچک ماهیگیری نیز حضور دارند که صدها سال در آنجا سنت‌های فرهنگی محلی خود را حفظ کرده‌اند.

نروژ به عنوان یک رهبر بین المللی در سیاست‌های زیست محیطی، با تنظیم مقررات ماهیگیری، صید نهنگ، آب بندی و قوانین مربوط به استخراج نفت از خط ساحلی از  این مناطق زیبا حمایت کرده است.

بوم گردی چیست؟

  • پالائو

کشور جزیره‌ای پالائو به عنوان یکی از بهترین مقصدهای غواصی در جهان شناخته می‌شود. در دریای کاملاً شفاف و در نزدیکی ساحل، یک سرزمین عجیب و رنگارنگ وجود دارد که بیش از ۵۰۰ گونه مرجان و مملو از ۱۴۰۰ نوع ماهی دارد. مسافران در ساحل بکر و دست نخورده می‌توانند گشت بزنند و یا در جنگل های انبوه پیاده روی کنند.

  • کاستاریکا

کاستاریکا عملاً با اصطلاح “اکوتوریسم” مترادف است و دلیل خوبی هم دارد. جنگل‌های مه آلود، سواحل ماسه سیاه، جنگل‌های انبوه، باران‌های تند و رودخانه های خروشان، اینجا را بی‌بدیل کرده است. مجموعه‌ای خیره کننده از موجودات زنده شامل: میمون‌ها، تنبل‌ها، تمساح‌ها، جگوارها، لاک پشت‌های دریایی و قورباغه‌ها در پارک‌های ملی کاستاریکا زندگی می‌کنند. کاستاریکا به دلیل فراوانی پناهگاه‌های حیات وحش و تنوع حیوانات و گیاهان بسیار مشهور است ومقصد بسیار مناسبی برای بوم گردی است.

  • کنیا

کنیا بیشتر به خاطر دشت‌های وسیع خود که پر از شیر و فیل است، شناخته شده است. بیشتر مسافران نمی‌دانند که در کشور کنیا کوه‌ها، دریاچه‌ها، جنگل‌های بارانی، بیابان‌ها و سواحل نیز وجود دارند. هر کدام از این‌ها دارای اکوسیستم و حیات وحش منحصر به خود است. تنوع طبیعی باورنکردنی کنیا آنجا را به بهشتی برای سفر و بومگردی عالی تبدل کرده است. در ساحل کشور کنیا، مسافران می‌توانند در سواحل سفید بکر قدم بزنند یا در کنار صخره‌های مرجانی رنگارنگ به غواصی بپردازند. صنعت اکوتوریسم کنیا کمک شایانی به توسعه و رشد اقتصادی کنیا می‌کند.

بوم گردی چیست

چرا باید بوم گردی را انتخاب کنیم؟

دلایل زیادی وجود دارد که باعث می شود شما به اقامتگاه های  بوم گردی علاقه مند شوید .

وقتی که شما یک اقامتگاه بوم گردی را انتخاب می کنید ، در همان بدو ورود همه چیز رنگ و بوی محلی دارد. معماری اقامتگاه ؛ وسایل اتاق ها و حتی لباس های پرسنل ؛ همگی منطبق با فرهگ و سنت های آن منطقه است.

البته گاهی اوقات برخی اقامتگاه ها امکانات جالب تری  مثل ساخت صنایع دستی را نیز در اختیار شما قرار می دهند.

گلیم بافی ، نخ ریسی و یا حتی پخت نان؛ از تجربیات هیجان انگیز ی است که می تواند سفر به یاد ماندنی را برای شما رقم بزند. این ها شرایطی است که اگر شما در هتل اقامت داشته باشید هیچ گاه آنها را تجربه نمی کنید.

تمامی اقامتگاه های بوم گردی دقیقا مطابق با معماری و آداب و رسوم همان منطقه هستند. معماری، مصالح و حتی غذاهایی که در هر اقامتگاه بومگردی سرو می شود؛ همگی مطابق با آداب و رسوم و فرهنگ آن منطقه هستند. از این رو اقامتگاهی در شمال ایران شرایط کاملا متفاوتی نسبت به اقامتگاهی در جنوب یا مناطق مرکزی دارد. همین موضوع سبب می شود بوم گردی به تجربه ایی متفاوت برای مسافران تبدیل شود.

  البته دلایل دیگری برای انتخاب بوم گردی نیز وجود دارد

بوم گردی با ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی از مهاجرت بومان به شهرهای بزرگتر جلوگیری می کند .

در واقع به واسطه ی اشتغال بومیان در مناطق آبا و اجدادی خودشان و فعالیت های داوطلبانه ی شان ، حفاظت از محیط زیست صورت می گیرد .

در کل می توان فواید بوم گردی را در موارد زیر خلاصه کرد:

  • کمک به توسعه جوامع محلی
  • کاهش هزینه های سفر
  • بازدید از جاذبه های طبیعی و بکر
  • فرصت آموختن بیشتر و تبادی نظر با بومیان

دکمه بازگشت به بالا