خورد و خوراک در سفر

هنگام سفر از چه خوراکی هایی استفاده کنیم؟

خورد و خوراک در سفر-مجله ی هتل متل

در این مطلب میخوانید:

تنظیم نوع، مقدار و زمان مصرف غذا در سفر یکی از امور چالش برانگیزی است که تمام مسافران با آن مواجه می‌شوند. انتخاب غذای مناسب در سفر به سن و سال و شرایط  افراد بستگی دارد. به طور معمول، در طول سفر عادات غذایی افراد شکسته می‌شود.  علاوه بر آن زمانی که به مناطق جدید سفر می‌کنید، ممکن است تهیه غذای مخصوص رژیم شما مشکل باشد. بنابراین باید برای هر شرایطی آماده باشید. در مقاله ی خورد و خوراک در سفر به نحوه ی انتخاب و آماده کردن غذای مناسب در طول مسیر و در مقصد مورد نظر می پردازیم.

خورد و خوراک در سفر

نوشته های مشابه

غذاهای مناسب  در طول مسیر

ما در طول سفر بنابر اینکه با چه وسیله ایی سفر می کنیم نیاز به مواد غذایی و خوراکی های متفاوتی داریم.

مثلا در یک سفر کوتاه مدت با هواپیما ، شاید نیاز چندانی به تنقلات و خوراکی های متنوع نداشته باشیم وبه همان  خوردنی های داخل هواپیما راضی باشیم.

اما اگر سفر طولانی با ماشین شخصی؛ اتوبوس، یا قطار در پیش داریم ، باید به فکر خورد و خوراک مناسب در طول مسیر نیز باشید.

 موضوع مهمی که باید به آن توجه کنیم این است که خوراکی ها در سفر باید به راحتی قابل حمل باشند. همچنین اگر قصد سفر با هواپیما را داریم باید به فهرست ممنوعه‌ها هم توجه کنیم تا یک وقت همراه داشتن ماده غذایی خاصی برایمان مشکل‌ساز نشود.

بهتر است در حین سفر و تا رسیدن به مقصد از مواد غذایی استفاده کنید که نیاز به گرم کردن و پختن نداشته باشند. و در ضمن از موادی استفاده کنیم که سرعت فساد آنها پایین است.

گروهی از معروف‌ترین مواد غذایی و تنقلاتی با سرعت فساد پایین عبارتند از:

  • انواع غلات خشک
  • آجیل:‌

    مغزها فیبر و پروتئین فراوانی دارند و چربی آن‌ها کم‌ضرر است. یکی از بهترین ویژگی آجیل ماندگاری بالای آن است. بهتر است قبل از سفر آجیل خود را پوست بکنید.

  • چیپس‌ها
  • کراکر بادام زمینی و ذرت
  • انواع شیرینی خشک
  • عسل
  • انواع کنسرو
  • چوب شور
  • بیسکوییت
  • میوه‌های پوست کنده و خشک شده:

میوه‌هایی همچون سیب که به سادگی لهیده نمی‌شوند و حمل آن‌ها آسان است.بردن میوه‌ها و سبزیجات بیش‌تر برای سفرهای کوتاه توصیه می‌شود. چون ممکن است به دلایل مختلفی مثل گرما خراب شوند. ولی اگر آن‌ها را طبق اصول و در ظرف‌های خوبی بسته‌بندی کنید می‌شود تا مدت طولانی‌تری ازشان نگه‌داری کرد.

  •  سبزیجات خام:

کرفس، گوجه گیلاسی و هویج‌های کوچک مملو از مواد مغذی سالم هستند. این سبزیجات در دمای اتاق، ماندگاری بالایی دارند

  • آب میوه:
  •  این میان وعده برای کودکان و تمام سنین موردی مناسب است. سعی کنید از آب میوه‌های سالم و طبیعی استفاده کنید تا علاوه بر انرژی گرفتن، آب بدن خود را نیز تأمین کنید

خورد و خوراک در سفر

پروتئین‌ها؛ خوراکی‌های سیرکننده

نکته ی مهم دیگری که در خورد و خوراک در سفر باید به آن دقت کنیم ، میزان سیر کنندگی مواد غذایی است.

به طور معمول بیش‌تر تنقلاتی که برای سفرها استفاده می‌کنیم سرشار از کربوهیدرات هستند. اما معمولا جزو کربوهیدرات های ساده ایی هستند که باعث می شوند خیلی زود دوباره احساس گرسنگی کنیم.پس چه چیزی می‌تواند برای سفرها و به ویژه  سفرهای جاده ایی  مفید باشد؟ جواب این سوال در خوراکی‌های پروتئینی خلاصه می‌شود.

یکی از مقوی‌ترین و ساده‌ترین خوراکی‌ ها در سفر که می‌توانید خودتان درست کنید، نان و پنیر است. پنیر  پروتئین فراوانی  دارد. توصیه می‌کنیم نان پنیر را با ترکیب سبزی و یا گردو درست کنید و از طعم فوق‌العاده‌ش لذت ببرید.

بهترین تنقلات پروتئینی برای سفر آجیل‌ها هستند. آجیل‌ها خواص بسیار زیادی دارند. این خوراکی‌ها آنقدر تنوع‌شان زیاد است که هرکسی با هر سلیقه‌ای می‌تواند آجیل مورد علاقه‌ش را پیدا کند.

نکات مهم

نکته دیگر این‌کهیادتان نرود که حتما کافئین همراهتان داشته باشید. نسکافه یا قهوه‌هایی که در بسته‌بندی‌های کوچک قرار دارند، چای کیسه‌ای و طعم‌دار برای شاداب نگه داشتن شما در طول مسیر بسیار مفید است.

نکته ی مهم دیگر آنکه بهتر است در طول مسیر به جای  مواد غذایی فله ایی؛ از غذاهای بسته بندی شده و کارخانه ایی که تاریخ تولید و انقضا دارد استفاده کنید.

خوراکی های ضروری برای سفرتان

 در این بخش از مقاله ی خورد و خوراک در سفر به ضروری ترین خور اکی ها حین سفر می پردازیم

آب

آب ضروری ترین نیاز هر انسانی است. برای هر نفر یک بطری آب یک لیتری لازم است. بچه های کوچک را فراموش نکنید؛ آنها هم به یک بطری آب نیاز دارند.

کمبود آب باعث کند شدن فعالیت هــای طبیعی بدن می شود. به این دلیل که همه واکنش های حیاتی در حضور آب انجام می شود.

از طرفی کمبود آب باعث بروزمشکلات گوارشی ، اختلال در عملکرد قلب می شود.

نان

یکی از راه های جلوگیری از افت قند خون، تامین گلوکز، یکی از نیازهای اصلی مغز است؛ نان از منابع تامین گلوکز است و به همین دلیل مصرف آن می تواند فعالیت مغز را کنترل کرده و مانع از افت فشار و بی هوشی شود

از همراه بردن نان فانتزی پرهیز کنید؛ چون زود خشک می شود. بهترین نان، لواش و تافتون است. به این دلیل که هم جای کمی می گیرد و هم خشک شده آنها هم قابل استفاده است. برای هرنفر، دو عدد نان کامل درنظر بگیرید.

غذاهای آماده

این غذاها را می توان بدون نیاز به گرم کردن استفاده کرد.

بنابراین در ترافیک های چندصد کیلومتری که نمی توان غذا را گرم کرد، خوردن این غذاها نجات دهنده هستند.

طبیعی است نیاز اصلی بدن تامین ترکیب های غذایی مورد نیاز است. بدن ما هر هشت ساعت نیازمند مصرف مواد غذایی است.

بنابراین باید غذای مورد نیاز بدن تامین شود. این نکته برای کودکان، زمانی حدود چهار ساعت است.

گزیده لبنیات

یک بسته پنیر تازه به همراه نان هایی که برداشته اید تا ۲۴ ساعت نیاز غذایی تان را برطرف می کند. بهتر است پنیر را داخل یخدان بگذارید.

پنیر حاوی پروتئین بوده و می تواند نیاز بدن به این ترکیب را تامین کرده و مانع گرسنگی شود.

شیر نیز یکی از راه های تامین آب مورد نیاز بدن است. از طرفی حاوی پروتئین است.

همراه داشتن دوغ نیز می تواند هم نیاز بدن به آب و هم نمک بدن را تامین کند. در شرایط استرس زا، بدن با افت فشار روبه رو شده و لازم است با تامین نیاز بدن به سدیم، مانع از افت فشار شد.

آبمیوه

این نوشیدنی نیز نجات بخش است. بهتر است هم آبمیوه شیرین و هم ترش همراه داشته باشید.

این نوشیدنی بعد از آب گزینه خوبی برای رفع تشنگی است. ماء الشعیر نیز انتخاب خوبی است. بهتر است انواع طعم دار را انتخاب کنید که در صورت لزوم کودکان هم بتوانند از آن مصرف کنند.

میوه

برای رفع تشنگی و جایگزین غذا باید میوه همراه داشته باشید. بهتر است میوه هایی مانند موز، سیب، نارنگی و پرتقال را حتما همراهتان ببرید.

کنسروها

این خوراکی ها اگرچه در حالت عادی پیشنهاد نمی شود، اما بد نیست چند عدد تن ماهی نیز همراهتان باشد.

کمپوت

نوشیدن آب کمپوت و خوردن میوه آن برای رفع تشنگی و گرسنگی در شرایط وخیمی مثل ترافیک اتفاق خوشایندی است.

این خوراکی ها نیاز بدن به مواد غذایی به ویژه «گلوکز»، «آب» و «میوه» را فراهم می کند. خوردن این خوراکی ها به عملکرد بهتر دستگاه گوارش نیز کمک می کند.

خورد و خوراک در سفر

نیازهای کودکان

بزرگ ترها شاید تحمل ترافیک طولانی را تاحدی داشته باشند، اما بچه ها وقت و شرایط ویژه نمی شناسند.هرچه سن شان کمتر باشد، تحمل شان هم کمتر است. اگر همراه بچه ها سفر می روید، این خوراکی ها و نوشیدنی ها را همراه داشته باشید.

۱. شیرخشک: حداقل ۲ عدد قوطی شیرخشک بازنشده همراه تان داشته باشید. در شرایطی مانند ترافیک طولانی اول این که امکان دسترسی به شیرخشک نیست.

۲. بیسکویت های ساده: مقداری تنقلات سالم مانند بیسکویت بدون کرم، کلوچه و کیک بسته بندی شده، چوب شور و… همراهتان داشته باشید.

این خوراکی ها هم سرگرم کننده است و هم تا حد زیادی گرسنگی کودکان را برطرف می کند.

۳. آب جوشیده: یکی از نیازهای دیگر سفر، آب جوشیده است.

از این آب می توان برای نوشیدن، تهیه چای و درصورت نیاز برای ضدعفونی کردن زخم و خراش استفاده کرد.

خانواده هایی که نوزاد به همراه دارند، حتما باید همراه شان آب جوش داشته باشند.

خوراکی انرژی بخش به جای شکلات و آبنبات

خورد و خوراک در سفر

۵۸ گرم شکلات چیزی حدود ۲۸۰ کالری انرژی، ۱۴ گرم چربی و ۳۰ گرم شکر دارد.

بهتر است به جای مصرف شکلات از گرانولا استفاده کنید تا علاوه بر افزایش پروتئین و فیبر بدنتان، گرفتار دام شکر موجود در شکلات نشوید.

البته می‌توانید از گوشت Jerky (گوشت آماده نازک و ورقه ورقه است) استفاده کنید.

خوراکی‌های بی دردسر

انواع پنیرهای کم-چرب در مسافرت می‌توانند خوراکی‌های مناسبی باشند. فقط حدود ۴ گرم پنیر ۱۰۰کالری دارد و همچنین حاوی کلسیم، ویتامین‌ها و مواد مغذی مهم است.

اگر نگران لاکتوز موجود در پنیر هستید، برخی از انواع آن مانند چدار و یا سوئیسی مناسبتان هستند.

تخم مرغ آبپز هم گزینه خوبی است. تخم مرغ منبع خوبی از پروتئین، کولین (جزئی از ویتامین‌های گروه B) و لوتین (نوعی آنتی اکسیدان) است و جابجایی آن بسیار راحت می‌باشد و گرسنگی‌تان را به سرعت برطرف می‌کند.

بهترین بسته‌بندی خوراکی ها در سفر

هنگام جمع کردن وسایل برای سفر لازم است تا نهایت دقت را داشته باشیم. هم این‌‌که تمام وسایل مورد نیازمان را برداریم و هم مسئله حمل خوراکی و غذاها. باید آن‌ها را طوری بسته‌بندی کنیم و یا داخل ظرف‌هایی قرار دهیم که در طول راه و با هر حرکت ماشین بیرون نریزند. از طرفی آن‌ها را باید در دسترس نگه‌داشت تا هروقت که دلمان خواست به سراغشان برویم.

درمورد خوراکی‌های یخ‌زده و آن‌هایی که باید دمایشان حفظ شوند سعی کنید یک فلاکس تهیه کنید و داخلش یخ بسته‌ای قرار دهید و خوراکی‌های منجمد را داخلش بگذارید تا خراب نشوند.

مصرف غذای مسافرتی در طول سفر

مهم‌ترین نکات مربوط به مصرف غذا در سفر به شرح زیر است:

  • به مسائل بهداشتی اهمیت دهید.

برای مصرف غذا، یک محیط بهداشتی را انتخاب کنید. اگر در مراکز پر رفت و آمدی مثل ایستگاه قطار و فرودگاه هستید، حتما قبل از مصرف مواد غذایی دست‌های خود را با آب و صابون بشویید.

  • از آب آشامیدنی پاک و  مطمئن استفاده کنید. 

به طور معمول آب‌ لوله‌کشی شهرها تصفیه شده و قابل شرب هستند. اگر به پاکی آب لوله کشی یا چاه یک محل شک دارید، از آب معدنی استفاده کنید.

  • غذای سرد و گرم را به موقع مصرف کنید.

اگر در مکانی مثل فرودگاه یا ترمینال غذای گرم و سرد تهیه کردید، سعی کنید حداکثر تا دو ساعت‌ (در هوای گرم یک ساعت) پس از خریداری آن را مصرف کنید. در غیر این صورت ممکن است با خطر تکثیر باکتری مواجه شوید.

  • از میان وعده‌ها و غذای سالم استفاده کنید.

 حمل و دسترسی به برخی از میان وعده‌های غذایی مثل سوپ سبزیجات، نان و پنیر، انواع ساندویچ و سالاد آسان است. در بیشتر پمپ بنزین‌ها، فرودگاه‌ها، ایستگاه‌های قطار و ترمینال‌ها میان وعده‌هایی مثل شیر کم چرب و دسر میوه به آسانی یافت می‌شود.

  • در زمان توقف در سفرهای جاده‌ای غذا میل کنید.

در طول سفر سعی کنید بیشتر از غذاهای کبابی و پخته شده استفاده کنید و از مصرف غذاهای سرخ شده بپرهیزید و تا جای ممکن به جای نوشابه آب بنوشید. مناسب‌ترین غذاهای بین راهی در سفر عبارتند از:

  • سالاد با پروتئین بدون چربی
  • تخم مرغ و نان کامل
  • برگر ساده
  • عدس پلو به همراه کشمش و خرما
  • لوبیا پلو
  • الویه

نکات تغذیه ایی پس از رسیدن به مقصد

خورد و خوراک در سفر

 در این قسمت از مقاله ی خورد و خوراک در سفر به نکات تغذیه ایی پس از رسیدن به مقصد می پردازیم.

اگر به شهرهایی سفر می‌کنید که تا به حال در آن نبوده‌اید، ممکن است با انواع مختلفی از غذاهای محلی و جدیدی مواجه شوید که تاکنون آن‌ها را امتحان نکرده‌اید. در این شرایط بهتر است از ترکیبات غذاهای محلی مطمئن شوید. از مهم‌ترین توصیه‌های مربوط به تغذیه در شهر و مقصد می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • در هتل‌ها، اتاق‌های یخچال‌دار را رزرو کنید.

در این صورت می‌توانید به بازار خوار و بار فروشی شهر مراجعه کنید و میان وعده و غذا تهیه کرده و در یخچال ذخیره کنید.

  • مصرف صبحانه را جدی بگیرید.

بهتر است در مسافرت خود از صبحانه‌های فوری و مختصر استفاده کنید. انتخاب نان‌های محلی، شیر کم چرب و پر چرب، برخی از میوه‌ها و … در مدت زمان اقامت شما کار آمداست.

  • از دستفروش‌ها و فروشندگان خیابانی غذا نخرید.

 زمانی که در خیابان‌های شهر مقصد قدم می‌زنید ممکن است رایحه غذای دستفروشان و غذا فروش‌های خیابانی شما را وسوسه کند. بهتر است از این موارد گذر کنید و از مراکز شناخته شده و مطمئن غذای مسافرتی خود را تهیه کنید.

  • در رستوران‌ها غذای مناسب را انتخاب کنید. 
  • قبل از سفارش غذا بهتر است با دقت بیشتری منو را بررسی کنید. سعی کنید از غذایی استفاده کنید که نیمی از آن  میوه و سبزیجات باشد، و نیمه دیگر شامل پروتئین کم چرب و غلات باشد.
  • البته غذا در سفر به سبک سفر بسیار مرتبط است؛

سبک سفرتان معلوم می‌کند که چه امکاناتی در مقصد دارید. مثلا در سفر طبیعت خودتان باید دست به کار شوید و چیزی بپزید.

در  مقاله ی خورد و خوراک در سفر شما را با خوراکی ها و مواد غذایی که لازم است در حین سفر  و در مقصد همراه خود داشته باشید آشنا کردیم.

برای داشتن سفر ارزان به وب سایت هتل متل مراجعه کنید.

در هتل متل با مقایسه ی قیمت  بلیط هواپیما و هتل ها بهترین و مقرون به صرفه ترین انتخاب ممکن را انجام دهید و سفری لذت بخش برای خود رقم بزنید.

دکمه بازگشت به بالا