محله ی سلطان احمد یا قلب استانبول

آشنایی با مشهورترین دیدنی ها محله ی سلطان احمد

محله ی سلطان احمد یا قلب استانبول-مجله ی هتل متل

در بخش آسیایی استانبول مکانی های دیدنی زیبایی در منطقه ایی به نام سلطان احمد قرار دارد. محله ی سلطان احمد قلب تاریخی شهر استانبول یا قسطنطنیه ی سابق است.

این منطقه در گذشته پایتخت امپراتوری روم شرقی و عثمانی بوده است و آثاری از آن دوران هنوز هم در این منطقه به چشم می خورد.

مشهورترین مناطق محله ی سلطان احمد

  • مسجد سلطان احمد یا مسجد آبی

این مسجد زیبا طی ده سال و با دستور سلطان احمد اول بنا شد. به همین علت پس مرگ وی به مسجد سلطان احمد معروف شد. این مسجد به عمد در مقابل عمارت ایاصوفیه ساخته شد تا نشان دهد که معماران عثمانی و مسلمان رقبای سرسختی برای اجداد مسیحی خود هستند. هر چند که علیرغم تلاش معماران ابعاد ساختمان و گنبد ها از عمارت ایاصوفیه کوچکتر است.

در سرتاسر محیط داخلی این مسجد کاشی های آبی رنگی قرار دارد که به همین علت به مسجدآبی نیز شهرت دارد.

6 مناره و 5 گنبد اصلی و 8 گنبد فرعی ، حدود بیست هزار کاشی دست ساز و معماری خاص این مسجد سبب حیرت هر بیننده ایی می شود.

داستان های زیادی برای ساخت مناره ها وجود دارد. برخی می گویند سلطان احمد به معمار دستور داده بود تا برای این مسجد مناره ی طلایی بسازد اما معمار به اشتباه آن را شش شنیده و بنابراین  این مسجد بر خلاف مساجد دیگر به جای چهار مناره شش مناره دارد.

 محله ی سلطان احمد قلب استانبول

کلیسای ایاصوفیه که از کلیساهای مهم عهد بیزانس بود قدمتش به 1500 سال می رسد . بعد از چیره شدن دولت عثمانی  بر امپراطوری روم شرقی ، این بنا تبدیل به مسجد ایاصوفیه شد.

در سال 532 میلادی  همسر پادشاه ژوستین یکم؛ دستور ساخت این کلیسا را داد و حدود ده هزار کارگر و 100 معمار به روی این پروه مشغول به کار شدند. اتمام این کلیسا پنج سال به طول انجامید.

مسجد ایاصوفیه از نظر زیبایی ظاهری به پای مسجد سلطان احمد نمی رسد اما نقش و نگارهای دیوارهای داخلی و معماری بی نظیر آن توجه گردشگران به به خود جلب می کند.

پس از اعلام حکومت جمهوری در ترکیه و به قدرت رسیدن آتاتورک ، ایاصوفیه به موزه تبدیل شد و تا سال 2020 نیز به همان شکل باقی ماند. اما در این تاریخ با موافقت اردوغان ، ایاصوفیه مجددا محلی برای  برگزاری مراسم عبادی گردید.

  • بازار بزرگ

بدون شک یکی دیگر از مناطق دیدنی محله ی سلطان احمد ، «بازار بزرگ» است.

 سلطان محمد دوم و پس  از تسخیر  استانبول در سال 1435 این بازار را بنا نهاد. از آنجا که در ابتدا در این بازار فقط پارچه داد و ستد می شد به آن بازار پارچه فروشان جواهر می گفتند.

سقف بازار مملو از نقاشی های رنگارنگ است و انواع کالاها از قبیل پارچه ، جواهرات، لوازم خانگی ، فرش، سرامیک، کتاب و ادویه جات و بسیاری از موارد دیگر در این بازار به فروش می رسد.

این بازار بزرگترین و قدیمی ترین بازار سرپوشیده ی جهان است که 61 گذر و 3000 حجره دارد. با وجود مراکز خرید بی شماری که در کشور ترکیه وجود دارد، هم چنان این بازار از پر بازدید ترین مکانهای دیدنی شهر استانبول است. روزانه بین 25 تا 40 هزارنفر از آن بازدید می کنند.

محله ی احمد سلطان قلب استانبول

  • بازار آراستا

بازار آراستا که درکنار مسجد آبی قرار دارد، در مقایسه با بازار بزرگ آرام تر و خلوت تر است. این بازار در قرن هفده و همزمان با مسجد آبی ساخته شد. پس از مدتی به عنوان اصطبل  و محل نگهداری اسبها از آن استفاده می شد.

تا اینکه در قرن هجده میلادی این مکان دوباره بازسازی شد و کاربری آن به بازار تغییر یافت.

  • کاخ توپکاپی

کاخ توپکاپی به اولین خانه ی سلاطین عثمانی شهرت دارد.

در زمان سلطان محمد دوم و شش سال پس از فتح قسطنطنیه  دستور ساختش صادر شد و تکمیل شدنش دوازده سال به طول انجامید.

حدود سی پادشاه و طی چهار قرن در این کاخ حکومت کردند .

تا زمان ساخت کاخ «دلما باغچه » از این قصر به عنوان مرکز سیاسی استفاده می شد و درسال 1924 و به دستور آتاتورک این کاخ تبدیل به موزه شد.

این کاخ زیبا در محله ی سلطان احمد ، به روی بلند ترین نقطه ی زمینی کوهپایه ا یی ، مشرف به دریای مرمره و خلیج شاخ طلایی قرار دارد.

توپکاپی یا به ترکی « توپقاپی» به معنی دروازه ی توپ ها ست. برخی علت این نام گذاری را به نمایش گذاشتن توپ های جنگلی مورد استفاده؛ در فتح های امپراطوری عثمانی در مقابل دروازه ی کاخ می دانند.

محله ی سلطان احمد یا قلب استانبول

  • آب انبار باسیلیکا سیسترن

این بنا در واقع قصری مغروق درآب است. امپراطور« ژوستینین اول» در 1500 سال پیش و پس از یک تخریب گسترده تشخیص داد که این شهر نیاز به آب انبارهای بزرگ و دائمی دارد تا در زمان محاصره دشمن بتواند آب مورد نیاز شهر و ساختمان های اطراف را تامین کند .

از آن زمان ساخت این آب انبار شروع شد .

این بنا که 336 ستون دارد این قابلیت را داشت که 80 هزار متر مکعب آب را در خود ذخیره کند. اما پس از نقل مکان امپراطوری بیزانس از این کاخ بزرگ ، آب انبار باسیلیکا نیز بدون استفاده ماند.

تا سال 1545 کسی از وجود این آب انبار خبر نداشت . تا اینکه محقیقی فرانسوی به نام  «پتروس جولیوس »

پس از انجام تحقیقاتی از طریق مردم محلی متوجه این سرداب زیبا شد.

امروزه  گردشگردان بسیاری بازدید از این سرداب زیبا را در برنامه های خود جای می دهند.

محله ی سلطان احمد در قلب استانبول

بدون شک سفر به استانبول بدون سر زدن به محله ی سلطان احمد که قلب استانبول نام دارد امکان پذیر نیست.

سامانه ی هتل متل امکاناتی را برای شما فراهم آورده است تا بدون دردسر و به آسان ترین و ارزان ترین شکل ممکن بتوانید بلیط هواپیما تهیه کنید و سفر هیجان انگیزی به استانبول داشته باشید.

برای خرید بلیط به  https://hotelmotel.ir مراجعه کنید.

دکمه بازگشت به بالا