اورامانات شاهکاری بی نظیر در کردستان
آشنایی با روستای اورامانات در کردستان
اورامانات شاهکاری بی نظیر در کردستان- مجله ی هتل متل
برای خرید ارزان ترین بلیط هواپیما کلیک کنید
امروز در این مطلب میخواهیم به یکی از زیباییهای پنهان و جادویی سفر کنیم. اورامانات یکی از مناطق باستانی و حیرتانگیز است که در منطقهای بین دو استان کردستان و کرمانشاه قرار دارد. آنچه درباره این ناحیه و زیباییها و تاریخش خواهید خواند، برق از سرتان میپراند.
اگر می خواهید درباره ی این روستای شگفت انگیز بیشتر بدانید تا انتهای مطلب اورامانات شاهکاری بی نظیر در کردستان با ما همراه باشید.
اورامانات کجاست؟
اورامانات یک منطقه زیبا و تاریخی در غرب ایران است که بخشی از آن در عراق نیز قرار دارد. این منطقه شامل شهرهای مختلفی در استان های کرمانشاه و کردستان است. اورامان تخت نام روستایی است که مرکز این منطقه به شمار می رود. این روستا سه قسمت دارد که هر کدام دارای جاذبه های خود هستند. این منطقه به خاطر ارزش های فرهنگی و تاریخی خود در حال بررسی برای ثبت جهانی توسط یونسکو است.
وجه تسمیه اورامانات
درباره ی نام این منطقه، بحثها و گفتوگوهای بسیاری وجود دارد. نظریات مختلفی نیز درباره ریشه و معنای این کلمه وجود دارند. در ادامه به چند مورد از مهمترین نظرها اشاره میکنیم.
اولین دیدگاه این است که نام اورامان به دلیل خصوصیات جغرافیایی و ارتفاع این منطقه انتخاب شده است. در توضیح باید گفت که هوور ئامان که یکی دیگر از نامهای اورامانات است، از دو بخش تشکیل شده. هوور، به معنی ابر و ئامان، به معنی آمده است. در نتیجه، واژه هوورئامان به معنی جایی است که از دل زمین بیرونآمده و سرپا ایستاده است.
دومین دیدگاه میگوید که کلمه اورمان و یا هورمان از دو بخش تشکیل شده. بخش اول، یعنی او (هو)، به معنی بلندی و مکان بالا است و بخش دوم، یعنی رام، به معنی آرامش است. در کل، کلمه اورمان به معنی سرزمین مرتفع و آرام تلقی میشود.دیدگاه دیگری نیز میگوید که هورآمان، همان خورآمان است که به معنای مشرق و مطلع خورشید است.
بهترین زمان سفر به اورامانات
اگر می خواهید از زیبایی های جاذبه های اورامانات و اورامان تخت لذت ببرید، بهترین زمان برای سفر به این منطقه فصل بهار است. در این فصل، ماه اردیبهشت گزینه مناسبی برای بازدید از این روستای تاریخی و مناظر بکر آن است. همچنین می توانید در این ماه به سنندج هم سفر کنید و بهار را با خاطرات شیرین بسازید.
معماری روستای اورامانات، پشت بام یک خانه حیاط دیگری
وقتی به عکسهای هوایی روستای اورامانات نگاه میکنید، کوهستانی را میبینید که گویی خانهها بخشی از آن شدهاند. معماری خانهها در این روستا، بهگونهای است که کاملاً خود را با طبیعت کوهستان منطبق کردهاند.
به اورامانات، روستای هزار ماسوله هم گفته میشود؛ چراکه خانهها در این روستا نیز بهصورت پلهای ساخته شدهاند. پلکان خانهها روی کوهستان بالا میرود تا به قله برسد. در نوک قله نیز قلعه باستانی قرار گرفته است.
معرفی جاذبه های اورامانات
اورامان یا اورامانات نام روستایی پلکانی است که با زیبایی های طبیعی و معماری خاص خانه هایش معروف است. برای دیدن این روستا باید در کوه های سبز و آب و هوای خوشایندش پیاده شوید و از مناظر فوق العاده آن لذت ببرید. اورامانات روستایی است که با زیبایی های طبیعی و معماری خیره کننده اش همه گردشگران و علاقه مندان به طبیعت را به خود جذب می کند. این روستا از دره ها و رودخانه های پر زرق و برق و پر از حرکت بهره می برد که باعث می شوند کوه های اطراف آن سبز و پر بار شوند و آب و هوای خوشایندی را به این منطقه ببخشند.
اورامان روستایی است که با قدمت چند صد ساله یکی از مقاصد گردشگری ایران است. این روستا از نظر ظاهری شبیه روستای ماسوله در شمال کشور است ولی با این تفاوت که زیبایی های بیشتری دارد.
در ادامه ی مطلب « اورامانات شاهکاری بی نظیر در کردستان » به معرفی جاذبه های این روستای زیبا می پردازیم
دریاچه اورامان
اورامان دریاچه ای است که فقط در فصل خاصی آب می گیرد و یکی از جاذبه های اورامانات است. این دریاچه در بالای منطقه اورامان تخت قرا دارد و منظره زیبایی را به نمایش می گذارد. اگر علاقه مند به کوهنوردی و طبیعت گردی هستید، می توانید در کنار دریاچه چادر بزنید و لذت ببرید؛ ولی باید به هواشناسی و سطح آب هم دقت کنید. اینجا نزدیک به روستای اورامان تخت و روستای پیر است و دارای امکانات مناسبی است.
قلعه اورامان
اورامان تخت قلعه ای است که در کردستان و روی کوهی که روستای اورامان تخت در آن واقع است قرار دارد. این قلعه دارای دو نظریه مختلف درباره هدف ساخت آن است. برخی فکر می کنند که این قلعه برای محافظت از مردم در برابر دشمنان ساخته شده است. برخی هم گمان می کنند که این قلعه نقش نظامی نداشته و فقط برای راهنمایی و مشخص کردن مسیر استفاده می شده است. قلعه اورامان یکی از اصلی ترین جاذبه های اورامانات به حساب می آید.
پل گاران اورامانات
پل گاران یا پل کردلان نام پلی است که در شمال شرقی مریوان و روی جاده گاران به تیژتیژ قرار دارد. این پل با موادی مانند سنگ، سنگ تراشیده، ساروج و آجر بنا شده است و دارای ارزش تاریخی است. این پل از دوره ساسانیان باقی مانده است ولی صفویان آن را تعمیر کرده اند. پل گاران جزو آثار ملی ایران و از جاذبه های اورامانات است.
مسجد جامع اورامانات تخت
یکی دیگر از دیدنی های اورامانات که در مطلب اورامانات شاهکاری بی نظیر در کردستان به آن می پردازیم مسجد جامع اورامانات است. یک مسجد چوب سنگی با معماری سنتی در روستای اورامان تخت منطقه اورامانات وجود دارد که علاوه بر نمازخانه، مدرسه علوم دینی برای طلبهها نیز میباشد. این منطقه دارای جاذبه های گردشگری دیگری نظیر مقبره پیرشالیار و روستای بُلبَر سروآباد نیز هست.
رودخانه سیروان
یکی از جاهای جذابی که اطراف اورامانات می توانید ببینید رودخانه سیروان است. سیروان، مهم ترین رود هورامان است که از کردستان سرچشمه می زند و در کرمانشاه جاری می شود. این رود، منطقه را به دو قسمت تقسیم می کند و از تلفیق رودهای قشلاق و گاوه رود شکل می گیرد. این رود، با پیچ و خم زیاد و طولانی بودن، رودهای دیگری را به خود می چسباند و به کردستان عراق می رود. بازدید از رودخانه سیروان جز جاذبه های اورامانات به حساب می آید
چشمه بل
کانی بل یا چشمه بل، چشمه ای طبیعی و پرآب در کوه های شاهو کرمانشاه است که اسمش از خدای بابلیان گرفته شده است. این چشمه، بیشتر در کرمانشاه جاری می شود ولی به کردستان هم می رسد. در کردستان، نزدیک روستای هجیج و رود سیروان قرار دارد. این چشمه، برای مردم هورامان تخت مقدس و تاریخی است. چشمه بل یکی از دیدینی ترین جاذبه های اورامانات است.
گردنه ژالانه
گردنه ژالانه، مسیری سخت گذر و زیبا در جنوب غرب سروآباد است که به اورامانات می رسد. این گردنه از روستای درکی تا روستای کماله کشیده می شود. این گردنه در فصل های سرد برفی و خطرناک است و گاهی بهمن می افتد. اما در فصل های گرم، منظره ای دیدنی دارد و جز جاذبه های اورامانات به شمار می رود.
رود لیله
رود لیله نیز یکی دیگر از رودهای مهم کردستان است. طول رود لیله، ۵۰ کیلومتر است که از دامنه کوههای بندگاز در دهستان دولتآباد آغاز میشود.
مانند تمام رودهای کردستان، لیله نیز سفری طولانی و پر پیچ و خمی را طی میکند. لیله در انتهای این مسیر به سیروان میپیوندد و در نهایت به کردستان عراق میرسد. مقصد نهایی این رودها در عراق، سد دربندیخان است.
غار قوری قلعه
کوهستانهای اطراف کردستان سرشار از شگفتیهای طبیعی هستند. غار قوری قلعه نیز یکی دیگر از این دیدنیهای طبیعی است. این غار در ۲۵ کیلومتری شهر روانسر و در دامنه شاهکوه از کوههای رشتهکوه زاگرس، قرار دارد.
این غار در نزدیک روستای قوری قلعه قرار دارد. نکته جالب درباره این نام این است که گفته میشود در گذشته، قلعههای فراوانی در این روستا وجود داشتند که به شکل قوری بودهاند. همین موضوع باعث این نام شده است.
قوری قلعه از جمله غارهای تاریخی بسیار قدیمی و ارزشمند کشور است که در دهانه آن، آثاری از دوران ساسانی در آن پیدا شد. هماکنون این غار، در دو فاز یکی به طول ۵۰۰ متر و دیگری به طول ۱۰۰۰ متر قابل بازدید برای عموم است. در مطلب اورامانات شاهکاری بی نظیر در کردستان بازدید از این غار را نیز به شما پیشنهاد می کنیم.
روستای درکی
در اطراف سروآباد، روستاهای مختلف دیگری قرار دارند که روستای درکی یکی از آنها است. ویژگی خاص این روستا این است که درست در میان کوهستانها و در ارتفاع ۱۱۰ متری سطح دریا قراردارد. این موقعیت مکانی باعث شده است که این روستا در بهار، آب و هوایی معتدل و خنک داشته باشد.
در پاییز و زمستان اما روستا بسیار سرد میشود بهگونهای که حتی اهل روستا نیز بهجای دیگری نقل مکان میکنند. در روستای درکی منظرهها و چشماندازهایی جادویی از کوهستانها و طبیعت خشک اما باشکوه آنها خواهید دید. مردم این روستا، اهل تسنن هستند و اکثر آنها به کشاورزی و یا دامداری مشغول هستند.
چگونه به اورامانات برویم؟
برای سفر به اورامانات، باید به کردستان بروید. از تهران تا این منطقه ۶۶۰ کیلومتر است. می توانید از مریوان به روستای هورامان تخت بروید. یا می توانید با هواپیما به سنندج سفر کنید و از آنجا با وسایل نقبیه به اورامانات برسید. فاصله سنندج تا اورامانات ۱۵۴ کیلومتر است.
در مطلب اورامانات شاهکاری بی نظیر در کردستان به معرفی یکی از زیبا ترین روستاهای ایران پرداختیم. اگر می خواهید سفر ارزانی داشته باشید به وب سایت هتل متل مراجعه کنید. در هتل متل می توانید ارزان ترین بلیط هواپیما و مقرون به صرفه ترین ترین رزو هتل را در اختیار داشته باشید.